Forum

Powiadomienia
Wyczyść

Dobór bezpieczników.

19 Wpisy
4 Użytkownicy
0 Reactions
954 Widoki
(@orioll)
Wpisy: 9
Active Member

@mejko dzięki  za podpowiedź poszukam

Opublikowano : 21/06/2023 9:33 am
(@orioll)
Active Member

@admin tak zmieniłem  na  10000  fajnie chodzi wszystko  , może  jeszcze  wcisnę  jeden panel  tylko musze  drzewa  powycinać co  zasłaniają  dół dachu i wtedy  zmienię  na  3 stringi  po  3 szt  i powinno byc  ok  ,  bedzie  ok  30 A   i ok  120 v  i kable się nie będa grzały  no i  bezpieczniki  32 A  powinny styknąć

Opublikowano : 21/06/2023 9:37 am
admin
(@admin)
Wpisy: 475
Członek Admin

@orioll powiedz jeszcze jaka moc z paneli i czy 10000 przerabia tą moc 🙂

Dziękuję za współtworzenie forum 🙂
Subskrybuj: FotoVolty na YouTube
Polub: FotoVolty na FB

Opublikowano : 21/06/2023 10:08 am
(@orioll)
Active Member

@admin mam  8 paneli  360 w  , w słońcu miałem  max  prawie  2700 W  ,  ten inwerter  super chodzi  sam sobie reguluje pobieranie  z paneli  jeśli  akumulatory są  pełne  i  obciążenie jest mniejsze  , jestem zadowolony  . JAk  bojler  włączę 2000 w  a akumulatory  sa pełne  to pobiera  ok  2000 w tyle ile trzeba  do grzania  ,   jak  akumulatory są puste  i bojler włączę    to idzie ma maksa  wtedy  ok  2700 w

Opublikowano : 21/06/2023 10:31 am
Strona 2 / 2
Udostępnij:
FotoVolty.info
Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.