Forum

Powiadomienia
Wyczyść

Zwiększenie napięcia na wyjściu z inwertera Volt Sinus

6 Wpisy
4 Użytkownicy
1 Reactions
688 Widoki
admin
(@admin)
Wpisy: 475
Członek Admin
Rozpoczynający temat

[#114]

Cześć wszystkim 🙂

Mam pytanie do użytkowników Volt sinus ultra, czy zwiększaliście napięcie na wyjściu z inwertera? Fabrycznie mamy 230V bo taka jest normą, jednakże mam duży spadek napięcie spowodowany spora długościa przewodu, przez co na ostatnie urządzenie dochodzi 215V.

Ktoś zwiększał? Inwerter to ogarnia?

Pozdrawiam ☀️☀️☀️

Dziękuję za współtworzenie forum 🙂
Subskrybuj: FotoVolty na YouTube
Polub: FotoVolty na FB

Opublikowano : 30/07/2023 9:52 am
Darson
(@darson)
Wpisy: 530
Honorable Member

Mysle ze najlepszym rozwiazaniem bedzie jak sam sprawdzisz, 240v nie zaszkodzi urzadzenia, nie wiem jak inwerter, ale wydaje mi sie ze nie powinno nic sie stac, ja zwiekszalem napiecie do 240v tyle ze nie na volcie, i nic sie nie dzialo.

Opublikowano : 30/07/2023 12:25 pm
admin
(@admin)
Wpisy: 475
Członek Admin
Rozpoczynający temat

@darson Ok, dzięki 🙂

Dziękuję za współtworzenie forum 🙂
Subskrybuj: FotoVolty na YouTube
Polub: FotoVolty na FB

Opublikowano : 31/07/2023 8:13 am
Darson
(@darson)
Wpisy: 530
Honorable Member

@admin daj znac, jak efekty 🙂

Opublikowano : 31/07/2023 10:43 am
(@barios)
Wpisy: 132
Estimable Member

@admin Somsiad ma kilka paneli i odsyła w sieć. tak że w słoneczne dni  u mnie w gniazdku  jest prawie 250V . Na razie  nic nie spaliło się . Mam też stare urządzenia na transformatorach wykonanych dla napięcia 220V  i też działają ( odpukać ) . Jak ustawisz w menu 03 o 10 V więcej , nie powinno się nic popsuć.  Ale napisz jak wrażenia po zmianie ustawień ? Pozdrawiam.

Opublikowano : 04/08/2023 6:16 pm
(@bober)
Wpisy: 81
Trusted Member

@barios u mnie w gniazdku jest 270 dlatego mam offgrid żeby zabezpieczyć sprzęty domowe, ale nie słyszałem żeby coś się komuś paliło. Sąsiadka zadowolona bo piekarnik mocniej grzeje a i mikser szybciej kręci 😂

Opublikowano : 14/08/2023 8:06 am
Barios zareagował
Udostępnij:
FotoVolty.info
Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.