Forum

Powiadomienia
Wyczyść

Lifepo4 - co myslicie o takim zestawie?

50 Wpisy
7 Użytkownicy
9 Reactions
3,203 Widoki
Darson
(@darson)
Wpisy: 530
Honorable Member

@mejko tylko ciekawe ja razem te agmy i ogniwa będą współpracować

Opublikowano : 23/02/2024 8:05 pm
Szymon
(@mejko)
Wpisy: 401
Reputable Member

@darson te agmy podłaczone równolegle nic nie wnoszą do magazynu całą pracę przejęły livepo4,odłącze je ale zostają jako awaryjne czasami je doładuje i niech stoją

Opublikowano : 23/02/2024 8:38 pm
Darson
(@darson)
Honorable Member

@mejko i jak tam się sprawują ogniwa? jakie napięcie trzymają po naładowaniu?

Opublikowano : 02/03/2024 7:04 pm
Szymon
(@mejko)
Wpisy: 401
Reputable Member

@darson narazie trochę mało słonka ale jestem bardzo zadowolony odkąd podłaczyłem od13 lutego średnio z Taurona biorę na dobę niecałe 2kw reszta z baterii narazie raz mi się udało prawie do pełna naładować taka pogoda jeszcze bawię się z ustawieniami falownika i regulatora jestem na dobrej drodze fajnie napięcie schodzi z tych livepo4 np od 26.35 idzie wieczór aż do rana i schodzi do 25.30 1 volt. Fajnie współgra mi to z klimatyzatorem z funkcją grzania jak jest w miarę słonka to idzie na luzaku cały dzień (Kaisai fly 3.5kw) narazie wszystko mi się wkońcu zepneło i wreści działa tak jak chce pozdro jak coś to pytaj ponoć znowu ogniwa potaniały

Opublikowano : 02/03/2024 7:40 pm
Darson
(@darson)
Honorable Member

@mejko no to fajnie, właśnie one idą z wyższego napięcia, więcej wytrzymują przy tej samej pojemności co np te agmy, 25.3 to w agm pełne, wezmiesz kilowat i zaraz 24,5v...

Opublikowano : 02/03/2024 11:28 pm
Szymon zareagował
Strona 4 / 4
Udostępnij:
FotoVolty.info
Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.