Dzień dobry, chciałbym spytać czy sinus pro ultra 2000 mogę podłączyć do drugiego stringu 4x 410 każdy i podpięty do magazynu 10 aku AMG 100AH? Czy to uciągnie bo miałem wcześniej podpięty pod ten string regulator Soll mppt 40A 100v i spalił się czy może zamiast tego Soll mppt 40A 150v?
Prosiłbym o podpowiedź z góry dziękuje
Czesc
Podałeś trochę za mało danych żeby powiedzieć coś w tym temacie. Jak chesz to mam fajny regulator do sprzedania, jest w ogłoszeniu tu na forum.
Mam dwa stringi każdy po 4x410 paneli jeden string podpięty pod sinusa pro 6000 a ten drugi taki sam podpiąłem pod ten regulator Soll mppt 40A 100V i te dwa stringi osobne na osobnych skrzynkach podpięte pod magazyn 10aku AMG 100AH każdy i spaliło mi ten regulator 40A 100V pewnie dlatego że napięcie z paneli było za duże i czy ten string pociągnie ten Soll ale 150V bo takie też widziałem,że są mocniejsze
A Pana inwerter jaki jest może on by ten drugi string mi pociągnął i ten zestaw by działsł
Zacznijmy od początku, czyli tak, inwerter volt 6000 podpiety do 4 paneli 410w i 4 kolejne były podpięte pod regulator, teraz chcesz zamiast tego regulatora podpiąć volta 2000?, to niestety nie ma takiej opcji ponieważ volt 6000 pracuje na 24v, a volt 2000 na 12v. Jeżeli pytasz o ten falownik który chcę sprzedać to na pewno jest dużo lepszy niż twój system, możesz podpiąć pod niego te 8 paneli w szeregu, bez żadnych kombinacji, (można jeszcze więcej paneli podpiąć)do tego ogarnia 6.5 kwp z paneli a nie jak volt 6000 1.5kwp, do tego moc przetwornicy 6.2kw plus drugie wyjście 2kw, volt 3kw, no i system dużo lepszy bo 48v, a z twojego magazynu spokojnie możesz zrobić 48v.
Jeśli chodzi o regulator to on pracuje pod 12,24,36 i 48v wykrywa automatycznie, no i napięcie z paneli ogarnia do 160v no i 60a. Może współpracować z voltem 6000
I cena jaka za ten falownik?
Kilka miesięcy temu kupiłem go nowego za 2.5k chcę 1300, śmiga elegancko, ładny wyświetlacz.
I pod niego podłączam 2 stringi te co mam w szereg i bd działać a ten mój volt póki co odpinam bo nie bd potrzebny mi tak? A co to za falownik jaka firma model?
I na 48v musiałbym inaczej pospinać te aku moje z tego co kojarzę tak?
Na wszystkie pytania odp tak, dam link do ogłoszenia