Forum

Powiadomienia
Wyczyść

podłączenie falowników oraz turbiny

3 Wpisy
2 Użytkownicy
0 Reactions
49 Widoki
(@koragreg)
Wpisy: 3
Active Member
Rozpoczynający temat

[#5649]

Cześć
Mam obecnie falownik ONGRID FOXCLOUD i jest on podłączony do drugiego falownika OFFGRID DEYE. Do tego falownika tzn. deye podłączony jest również drugi zestaw paneli fotowoltaicznych magazyn energii a do magazynu energii równolegle podłączona jest turbina 3kW.
Czy podłączenie równoległe turbiny i magazynu energii jest właściwe, czy ma sens. W załączniku schemat połączeń oraz zdjęcie ekranu falownika.
Falownik nie wskazuje turbiny, czy powinien.
Model falownika DEYE SUN-10K-SG05LP3-EU-SM2
Magazyn to EcoBSS STORE L15 51,2V

turbina pionowa 3KW Dospel sterownik turbiny dam w załączniku jako zdjęcie, nie wiem co on może (moduł)

20251209 184949
20251210 194316
20251209 184850

. Na jednym z portali dostałem informacje że powinienem to natychmiast odłączyć, że równoległe podłączenie magazynu energii oraz turbiny przez ten moduł na zdjęciu to porażka gdyż nie ma żadnej kontroli nad tym

No i najważniejsze czy takie połączenia są właściwe, czy może ktoś ewentualnie podesłać schemat (może być poglądowy) jak powinno być i nie ukrywam instalacja ma 3tygodnie i jeżeli są duże błędy to potrzebuję argumentów do reklamacji

Opublikowano : 11/12/2025 11:07 pm
admin
(@admin)
Wpisy: 475
Członek Admin

Cześć, czy Twój Deye nie ma wejścia na turbinę wiatrową?

Nie rozumiem czemu jeden falownik jest podłączony do drugiego? 😕 

Dziękuję za współtworzenie forum 🙂
Subskrybuj: FotoVolty na YouTube
Polub: FotoVolty na FB

Opublikowano : 24/12/2025 9:23 am
(@koragreg)
Wpisy: 3
Active Member
Rozpoczynający temat

instalacje były wykonywane osobno, pierwszy flownik jest pod panelami na gruncie, drugi był zamontowany do paneli turbiny i magazynu energii z funkcją offgrid

Opublikowano : 24/01/2026 4:38 pm
Udostępnij:
FotoVolty.info
Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.