Jak w temacie - ile jesteście stanie wyprodukować prądu z Waszych instalacji za jeden słoneczny dzień?
Ja obecnie max 25kWh
Dziękuję za współtworzenie forum 🙂
Subskrybuj: FotoVolty na YouTube
Polub: FotoVolty na FB
(VOLT 6000). rekord 6,5kw dzień średnia 3,5kw i prawie wszystko w grzałke cwu,4stringi pierwszy string 400w na wschód,2i3 string na południe 2100w,czwarty string na zachód 450w na dzień dzisiejszy od 5,50rano do około 20 idzie produkcja jedyne co mnie ogranicza to akumulatory 2×100A . Myślę kupić baterie trakcyjną w przyszłym roku coś takiego np.i co o tym myślicie???
@admin - nie wiem nie założyłem miernika energii na wyjściu. Na obecną chwilę z sieci miejskiej 0d 1.07 pobrałem 5kWh , a to z powodu eksperymentowania z ustawieniami sinusa 6000.
U mnie średnio 4kw bez grzania wody bo nie mam bojlera. Klima jeszcze nie chodzi
od 4kWh przy zachmurzeniu, do 11,9kwh w pełnym słońcu z włączoną grzałką 1,8kw w basenie. Problemy są dwa. Mała wydajność przez montaż paneli w pozycji pionowej, drugi problem, brak odbioru energii, (akumulator 100Ah 48V naładowany, grzałka w pralce czy zmywarce działa przez chwile co jakiś czas, bojlera jeszcze nie mam.) Dlatego testowo włączyłem grzałkę przepływową ze zmywarki do grzania basenu. Max moc szczytowa 2,6kw z 4,98kw paneli.
Myśl samodzielnie i nieszablonowo, szukaj informacji, pytaj. Nie bój się robić inaczej niż wszyscy.
u mnie max to coś około 15 kWh ale nie zawsze, dzisiaj falownik pokazał 9 ale myślę że lepiej będzie się pochwalić ile w miesiącu albo roku korzystamy z offgridu w załączeniu wyśle liczniki, u mnie to od marca działa i coś około 770 kWh z 3,5 KWP panela i Aku około 4kWh netto
U mnie coś dziwnie , chyba gdzieś coś spartoliłem , panele wschód-zachód 7,4kWp na dachu , ale chyba 65w produkcji to lekkie przegięcie nawet przy zachmurzonym niebie